medische pedicure wingene

Medische pedicure Wingene

De Wildenburgwandelroute, de Gulke Putten of wandelnetwerk Bulskampveld in het gelijknamige provinciaal domein: Wingene is wandelgebied, daar bestaat geen twijfel over. Wandelen is evenwel alleen plezant als het pijnvrij kan. Eventueel kan een goede podologische voetverzorging of medische pedicure soelaas bieden.

Voetverzorging is – naast bewegingsanalyse – het tweede luik van de podologie. In de volksmond (en dus niet alleen in Wingene) spreekt men vaak van ‘medische pedicure’. Helemaal correct is dat niet: de podoloog heeft minder boodschap aan het esthetische en focust op het medische aspect van de pedicure.

Los daarvan start elke medisch pedicure of podologische voetverzorging met een basisverzorging. Nadat de voethuid en -nagels de nodige aandacht kregen, komen specifieke nagel- en huidproblemen zoals eelt, likdoorns, eksterogen of kloven aan bod. Ook beschadigde, uit- of ingroeiende nagels en pijnlijke nagelwallen behoren tot een podologische voetverzorging of medische pedicure.

Veel meer dan regelmatig dat vervelend eksteroog verwijderen, legt een podoloog tijdens een medische pedicure of podologische voetverzorging evenwel de nadruk op eventuele oorzaken van pijnlijke aandoeningen. Het spreekt dus voor zich dat een medische pedicure zowel verzorging kan behelzen, als professioneel advies en preventie. Ook voetproblemen die het gevolg zijn van diabetes of reuma komen daarbij aan bod.

Na een goede podologische voetverzorging of – zo u wenst – medische pedicure dartelt u binnenkort weer in topvorm door Wingene.