hielpijn tielt

Hielpijn Tielt

Hielpijn wordt doorgaans veroorzaakt door een ontsteking (fasciitis plantaris) van de pezen tussen de hiel en de bal van de voet. Aan de basis ligt meestal overbelasting, al kan er ook sprake zijn van schade aan de hiel, reuma, een geknelde zenuw, gespannen kuitspieren, achillespeesproblemen, een verkeerde stand of afrol van de voet … Overgewicht, hardlopen, wandelen, lang rechtstaan … gecombineerd met knellend of slechtzittend schoeisel, het zijn stuk voor stuk zaken die hielpijn in de hand werken. Zeker als er ‘te’ voor staat.

Podoloog Kris Desaever behandelt in zijn praktijk in Tielt sinds 2013 uiteenlopende vormen van hielpijn en andere voetaandoeningen. More than feet richt zich vooral op de screening van sporters en kinderen, al is natuurlijk iedereen met hielpijn in Tielt welkom.

Aan de hand van een uitgebreide statische en dynamische biomechanische analyse wordt een behandelplan opgesteld. De eerste stappen van elke behandeling worden sowieso in Tielt gezet, waarna eventuele doorverwijzing kan volgen.

Die hielpijn behoort snel weer tot het verleden.