Maak een afspraak

voor bewegingsanalyses

Methodologie - Bewegingsanalyse

 • Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek wordt de hulpvraag van de patiënt achterhaald. De medische voorgeschiedenis, dagelijkse belasting (rechtstaand of zittend), sport (frequentie, duur, niveau, ondergrond,...) zijn hierbij onmisbare schakels. Deze hulpvraag kan zowel preventief als curatief zijn.
   
 • Via de schoeninspectie en analyse van de schoenslijtage wordt belangrijke informatie verkregen. Hieraan gekoppeld wordt ook schoenadvies gegeven.
   
 • Tijdens het klinisch onderzoek wordt voornamelijk gekeken naar de statiek van het lichaam: voeten, knieën, heupen, bekken en lage rug worden grondig geïnspecteerd. Via allerlei testen worden de spierkracht en spierlengte geanalyseerd. Eventuele links-rechts asymmetrie zijn belangrijk voor een structurele aanpak van het probleem.
   
 • De beweeglijkheid van verschillende gewrichten in de voet, knie, heup en lage rug wordt opgemeten tijdens het biomechanisch onderzoek. Door middel van verschillende testen kunnen we het voettype classificeren en de voetfunctie bepalen.
   
 • De stap- en/of loopanalyse geeft heel belangrijke informatie om eventuele oorzaken van de problematiek te achterhalen. In functie van de hulpvraag wordt gekozen om blootvoets, met gewone schoenen, werkschoenen of sportschoenen te analyseren.
   
 • De stap- en/of loopanalyse gebeurt met behulp van 3 high-speed camera's die de verschillende gewrichten vanuit verschillende hoeken registreren. Video-analyse software vertraagt de beelden en geeft de mogelijkheid bepaalde hoeken uit te meten en de verschillende beelden te synchroniseren.
   
 • Met alle verzamelde informatie wordt een podologische diagnose gesteld. In samenspraak met de patiënt wordt een behandelingsplan opgesteld. Dit plan kan bestaan uit schoenadvies, oefentherapie, doorverwijzing naar kinesitherapeut, osteopaat, chiropractor, arts, sportdokter, fysisch geneesheer,... of podologische (steun-)zooltherapie.

Meer informatie over de methodologie:Podologische (steun-)zooltherapie
 

rsz-krisdesaever-morethanfeet-schoenadvies KrisDesaever-Morethanfeet-klinischonderzoekrsz KrisDesaever-Morethanfeet-biomechanischemeting 2rsz

KrisDesaever-Morethanfeet-SIPSrsz

KrisDesaever-Morethanfeet-OCSrsz

KrisDesaever-Morethanfeet-stappenloopbandmarkersrsz