Maak een afspraak

voor bewegingsanalyses

Methodologie - Instrumentele behandeling

Tijdens een instrumentele behandeling of podologische voetverzorging wordt achterhaald wat de oorzaak is van de klacht. Door de oorzaak aan te pakken kan vermeden worden dat de klachten terugkeren of toch een pak minder snel dan voorheen. Hierna volgt een opsomming van allerlei behandelingen die kunnen gebeuren tijdens een instrumentele behandeling:

Verwijderen eelt

GSF 4567-eelt-verwijderen-met-scalpelmesje-15 1

De podoloog zal de eelt verwijderen. Eelt ontstaat vaak door overmatige druk en/of wrijving. Via vilttherapie, siliconetherapie of podologische zooltherapie kan overmatige druk/wrijving verplaatst worden, waardoor de klacht op lange termijn opgelost geraakt. Vilttherapie wordt vaak toegepast op korte termijn, siliconetherapie en podologische zooltherapie eerder op lange termijn. 

Knippen nagels

fullsizeoutput a61DSCF8973DSCF8923

De podoloog knipt de nagels zodanig dat ingroeiende nagels vermeden worden. Indien de nagel extreem bol staat, bestaat de kans op ingroeien. Via het plaatsen van een nagelbeugel kan de vorm van de nagel aangepast worden, waardoor ingroeiende nagels verleden tijd worden.

Verwijderen eksterogen/likdoorns

fullsizeoutput a5f

De podoloog zal de eksteroog verwijderen, ook op moeilijke plaatsen tussen de tenen of onder de nagel. Eksterogen ontstaan vaak door overmatige druk en/of wrijving (net zoals eelt). 

Via vilttherapie, siliconetherapie of podologische zooltherapie kan overmatige druk/wrijving verplaatst worden, waardoor de klacht op lange termijn opgelost geraakt. Vilttherapie wordt vaak toegepast op korte termijn, siliconetherapie en podologische zooltherapie eerder op lange termijn.

Dunner zetten schimmelnagels/kalknagels

schimmelnagel-325x200

De podoloog zal de schimmelnagel/kalknagel dunner frezen. Indien nodig zal de podoloog doorsturen voor een optimale behandeling voor de problematiek.

Tegengaan misvormingen ter hoogte van de voet en/of tenen

DSCF8987

De podoloog zal proberen afwijkingen te reduceren. Vb. klauw- of hamertenen kunnen oorzaak zijn van overmatige druk en/of wrijving en worden gecorrigeerd via silicone-orthesen.

Behandeling diabetes- en reuma-patiënten

diabetes

De voetverzorging is bij personen met diabetes en reuma van levensbelang! Slecht genezende wonden kunnen immers verstrekkende gevolgen hebben. Vandaar dat de voetverzorging bij deze patiënten beter overgelaten wordt aan de podoloog, die hiervoor specifiek werd opgeleid.